От къде идват прабългарите

Печат PDF

choco_hillsЗА ПРАБЪЛГАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ТОТЕМИ И ДЕВИЗИ – СТЪПКИ И МИСИЯ

 


Древните легенди твърдят, че нашите прадеди са били символно свързани с планетите-богове чрез тотемните си знаци. За пример родоначалници на Римската империя са Ромул и Рем, метафорично откърмени от вълчицата. Това са ясни тотемни индикации, които свързват римляните с бога на войната Марс. Ето защо девизът им е: „Veni, vidi, vici” – „Дойдох, видях, победих”.

В противовес на тази по-тъмна епоха (на Кали Юга) в едни още по-древни времена са живеели потомците на Зевс /по-късно Юпитер/, чийто тотемен израз е бил дървото дъб и Еленът (пряко свързани с архетипа на Юпитер). Излиза, че еленът е символ на доброто и на сътворението. Ето защо в по-древни времена наречени епохата на светлината /златната епоха/ всички богоизбрани народи са се свързвали с върховния бог или чрез свещенното дърво дъб или чрез „свещен лов”* на елени.

Така и древните прабългари са почитали същите тотеми. Твърди се, че праотеца им Авитохол е откърмен от кошута, което е друг метафоричен израз за връзката между хората и конкретен Бог. Ето защо техния девизът им е бил „Синтез и разширение” /което стои в основата на архетипа на Юпитер/.

В днешно време двата тотема /на вълка и елена/ са в противоречие и битка. Вълчия нрав изисква: „След мен - потоп”, а характера на благородния елен е свързан с плана на Отеца за мир между всички, защото всички сме едно! Затова и днес в епохата на Водолея на смъртния възглас „Дойдох видях победих”, като девиз антипод се явява радостния отклик „Дойдох, видях, побратимих”. Друга негова версия е „Равенство, Братство, Свобода!”, както и „Доброто без сила ще бъде опорочено и озлочестено, докато силата без добро ще доведе до анархизъм!”

 

*„свещен лов ” – това е ритуал, при който посветените създават образа на елен и играят окултен танц, чрез който привличат духа на елена /разбирай енергиите на архетипа – в случая Юпитер/ като по този начин вярвали, че го правят част от общото си енергиино поле

 


Ако този текст е докоснал сърцето и умът ви и е активирал волята ви в желание да разбулите тайните и мистерите на прабългарите, то ние ще се радваме да бъдем ваши мистагози /водачи в мистериите/ в тази посока.


- Какво знаем за завета на Кубрат? „Съединението прави силата” и ролята на петимата му сина в този мистериен завет?Дали определени сили отново не са ни внушили обърната парадигма и напълно погрешна концепция? Защо хилядолетия по-късно еврейския клан Родшийлд взаимства тази легенда за петте стрели събрани заедно и за петимата сина изпратени в пет възлово точки, които да бъдат овладени?

- Какво е изобразявал знака „IYI” използван от рода Дуло?

- Какво знаете за розетата открита край Плиска – „звездата на магите”?

- Защо цар Борис е включил българите в християнския егрегор?

- Какво са олицвтворявали 52-мата боили, които е избил?

- Защо след като се оттегля и поставя на престола своя син Расате се завръща и ослепява първородния си син?

- Какво изразяват очите на жреца-колобър?

- Защо премества столицата от Плиска в Преслав?

- Защо чрез сестра си – ученичка в Магнаурската школа се свързва с светите братя Кирил и Методий и измолва небесни откровения, символи и знаци на 4-тата писменост наложила се в Европа?

- Какво постига с мащабното ограмотяване на българския народ ...


Ако ви вълнуват тези въпроси и мистериите свързани с тях, заповядайте на нашите турове-уъркшопи: „По стъпките на прабългарите”