За нас

Печат PDF

Ние сме група съмишленици, които сме си поставили за цел да разкрием истинските богатства и мистериите на България ...

 

Приоритети

Навярно знаете, че „богатствата” на България остават скрити за света поради изключително комерсиалния и неподходящ характер на популяризацията на страната ни.

Нашата главна цел от една страна е да съдействаме за разкриване в дълбочина, съхраняване и предаване на българските традиции и ценности в етнографско, културно и духовно отношение, а от друга страна е да популяризираме България – една от най-древните държави в Европа – като атрактивна и привлекателна сакрална дестинация.

 

Мисия

Нашата кауза и мисия са да помогнем на своите гости да открият малко познатата и автентична същност на България, защото е много погрешно да предствяме родината си като евтин туристически продукт.

Ние искаме да представим не онази „позната” и понякога пренебрегвана България, а тази, която е съхранила огромното духовно и етнографско наследство на своя народ; тази България, която е скътала в пазвата си и запазила в сърцето си духа на траките и богомилите, тази която разказава притчи за Орфея и от която струят словата на Учителя Бейнса Дуно; тази България, която нашепва спомени за многовековната история и мисията на българския дух.

Надяваме се да успеем да помогнем на нашите гости да се докоснат до този различен свят – съставна част от античната история, както и до прекрасните хора и природата на нашата страна. Вярваме, че пътуващите с нас ще запазят спомен за едно обогатяващо ги с положителни емоции духовно пътешествие.

 

Възгледи/визия

Ние вярваме, че работата ни в посока популяризиране на България има голям потенциал да бъде не просто фактологическа, а да обогатява духовно, да създава положително настроение и да се превърне в уникално преживяване за търсещия /за пилигрима/.

Затова създаваме пакети, които да съчетават в себе си всички важни елементи: ясна идейна насоченост, богатство на емоционални преживявания и волеви предизвикателства. По този начин предлагаме едно мащабно пътешествие, което да отговори и на изискванията на понятието пилигрим.

Ключът към успеха ни от една страна е опитът и познанието в туристическия бранш и България, а от друга богатите езотерични познания относно историята и целите на българския народ и дух.

 

Философия

Вярваме, че знанието и любовта правят света едно по-добро място, а понякога двете заедно биха могли да се разгърнат най-добре чрез едно прекрасно пътешествие в търсене на Истината.

Вярваме, че синхроничността и интуицията ще доведат пилигрима на място, което отговаря на неговите духовни търсения, интереси, темперамент и на което би желал да се връща отново и отново ... откривайки все по-нови и по-дълбоки нива на осъзнаване.


Затова ви каним, всички заедно, да участваме в КАУЗАТА БЪЛГАРИЯ!